We zijn begonnen!!!

Gepost door Webmaster op 15-01-2012, 16:19u

We zijn begonnen!!!

Dit jaar hadden de Blauwneuzen afgesproken om alleen een wagen te bouwen als er de carnavalsprins bekend gemaakt zou worden. Op 7 januari werd hij voorgesteld: Prins Jaap en zijn adjudant Jan-Willem. Dat was dus het startschot om aan een wagen te gaan bouwen.

We hebben de regelementen van de Grote Optocht eens grondig doorgenomen en zijn begonnen met de boouw van een carnavalswagen. Er is nog maar weinig tijd om een wagen te bouwen, maar de Blauwneuzen zullen weer alle zeilen bijzetten om met een spraakmakende wagen in de optocht van Rijen mee te rijden.

En de winnaar van de tekenwedstrijd is.....

....het is een winnares geworden: Sam Wouters.

Gepost door Webmaster op 04-03-2011, 08:30u

En de winnaar van de tekenwedstrijd is.....

Van de bijna 70 ingeleverde tekeningen heeft een onafhankelijke jury haar tekening gekozen.

Vorige week ontving Sam vanuit de handen van de voorzitter van CV de Blauwneuzen de 1e prijs beker. De volgende negen prijswinnaars hebben inmiddels ook een medaille en prijzen ontvangen: Dennis van Tiel, Mette Zandbergen, Lieke van Gool, Jarno Mol, Bram Kelderman, Sharon Hovens, Lars Gerrits, Marijntje Verschuren en Janneke Bal. De Blauwneuzen bedanken iedereen die een tekening ingestuurd hebben en feliciteren de winnaars en wensen ze veel plezier met de gewonnen stiften en kleupotloden.

Nu zijn de Blauwneuzen koortsachtig aan het werk om de tekening van Sam levensgroot na te bouwen. We houden nog even geheim hoe de tekening eruit ziet, maar er zal nog hard gewerkt moeten worden om hem volgende week dinsdag in de Wringergatse optocht mee te laten rijden. Maar de Blauwneuzen zijn gedreven en zijn er verzekerd van dat het gaat lukken.

Bij deze dus de uitnodiging aan iedereen om dinsdag 8 maart naar de optocht te komen kijken, en de winnende tekening van Sam te aanschouwen.

Tekenwedstrijd CV de Blauwneuzen

Gepost door Webmaster op 09-10-2010, 19:13u

Op het 22 jarig jubileum feest van de Blauwneuzen hingen de A4 met de aankondiging voor een tekenwedstrijd.

Door alle voorbereidingen voor ons feest zijn we helemaal vergeten om een tekening voor de nieuwe carnavalswagen te maken. Dus daar hebben we nu jullie hulp voor nodig.

Jij mag de tekening maken zoals onze wagen eruit moet komen te zien. De 10 mooiste tekeningen krijgen een prijsje, de mooiste tekening maken we dan op de wagen na en zal dus in de Grote Optocht van Rijen te zien zijn.

Waar moet de tekening aan voldoen? Je moet in ieder geval kunnen zien dat het feest is bij de Blauwneuzen. Verder mag je tekenen wat je wilt.

De tekeningen kun je opsturen naar info@blauwneuzen.nl of in de bus doen op het adres Jeroen Boschstraat 8 in Rijen. Vergeet niet om je adres gegevens achter te laten, anders kunnen we je niet contacteren als je iets gewonnen hebt.

De uitslag van deze wedstrijd zal 1 week voor carnaval in het Gilze-Rijens krantje bekend gemaakt worden.

De Blauwneuzen gaan hun 22 jarig jubileum vieren...

... 9 oktober 2010 in de Halve Maan

Gepost door Webmaster op 22-09-2010, 23:06u

De Blauwneuzen gaan hun 22 jarig jubileum vieren...

Op 9 oktober aanstaande gaan de Blauwneuzen een grandioos feest vieren. Op deze avond gaan ze hun 22 jarig jubileum vieren. Kosten noch moeite zijn gespaard om een avondvullend programma neer te zetten.

Zo zullen verschillende kapellen uit Rijen verrassende optredens verzorgen en  zal ook een grote artiest ut het midden van land een optreden komen verzorgen. Wie deze artiest is houden we nog geheim, maar het is een begrip in Nederland, dus die moet je komen zien.

Iedereen is uitgenodigd, en de entree is GRATIS!!! Voor een garderobe is ook gezorgd, dus je jas hangt veilig onder een waakzaam oog.

 Dus we hopen je ook te zien op 9 oktober aanstaande in de Halve Maan in Rijen. Wij beginnen te feesten om 20:00u. Tot dan.

De Blauwneuzen zijn los!!!

Gepost door Webmaster op 19-11-2009, 21:58u

De Blauwneuzen zijn los!!!

Op 11-11-2009 zijn de Blauwneuzen begonnen met bouwen! De dit jaar aangeschafte SRV wagen is helemaal kaal gemaakt, en daar gaat dit jaar op gebouwd worden. Dit jaar rijden we dus met een gemotoriseerd onderstel in de Rijense optocht.

En verder was er nog heel goed nieuws: voor het schoonhouden van de bouwplek gaat dit jaar Dora zorgen. Dora is de nieuwe boerderijhond van de familie Van Beek, zie de foto. De Blauwneuzen zullen er voor zorgen dat ze, net als Does, niets te kort zal komen.....

3e plaats songfestival

Geen indruk als overvallers

Gepost door Webmaster op 09-11-2009, 23:54u

3e plaats songfestival

Afgelopen zaterdag was D'n Irste Naovond van de RCS bij 't Vat. 11 deelenmers deden er mee met het songfestival in de Leut klasse (bestaande melodie, eigen tekst) en Hangijzer klasse (eigen melodie en tekst).

De Blauwneuzen waren dit jaar voor de 14e keer present op het songfestival. Dit jaar gingen ze als overvallers, in deze crisistijden gingen we de kroegen overvallen op zoek naar glazen en flessen drank. Na de tweede keer opgetreden te hebben bleken de VitaMientjes(1e) en 't Zolderke(2e) te sterk voor ons. Maar we waren toch weer tevredenmet de derde plek. "tVat heeft nu ook kennis gemaakt met het confettikanon van de Blauwneuzen.............en de restvan de confetti die overgebleven was (zie de foto's).

Ook werd deze avond de Prins voor dit seizoen bekend gemaakt, en dat was voor de 4e keer Henk Thielen, dezelfde als vorig jaar. Ook de adjudant en hofdames waren hetzelfde, dus nog steeds dezelfde gezichten wat dat betreft, hoeven we ook geen nieuwe namen van buiten te leren. Alleen is het mij opgevallen dat de vacature voor NAR nog niet vervult was, want die heb ik dus gemist deze Irste Naovond.

Carnaval zit erop

Blauwneuzen winnen 2e prijs en Gemeentelijke Cultuurprijs

Gepost door Webmaster op 27-02-2009, 14:10u

Carnaval zit erop

Zo, na 4 dagen carnaval en een avondje haringhappen zit carnaval 2009 erop. De wagen waarmee we dinsdag de optocht reden en de 2e prijs mee behaalden, is onderstussen al afgebroken. Maar neem maar van ons aan dat we met die €1750,= die we gewonnen hebben met de Gemeentelijke Cultuurprijs, zeker gebruikt gaat worden om volgend jaar een wagen te maken die er weer beter uitziet als die van dit jaar.

De komende tijd gaan we de wagen opruimen, de schuur opruimen, in een diepe zomerslaap en ideeen opdoen voor het volgende jaar, en natuurlijk de eerste voorbereidingen treffen voor ons jubileum feest (wat hoogst waarschijnlijk zal plaatsvinden op vrijdag 10 oktober 2010, hou deze datum, of dit weekeinde, dus zeker vrij)

Je kunt deze site altijd in de gaten houden, we proberen je op deze manier een beetje op de hoogte te houden van waar de Blauwneuzen zo'n beetje mee bezig zijn. De agenda zal zeker nog bijgehouden worden, net als de foto's, die vanaf vrijdag 27 februari weer helemaal bijgewerkt is.

Tot carnaval 2009/2010, die ook wij, net als andere jaren, veilig zullen doen.

De Blauwneuzen zijn klaar voor de optocht!!!

Gepost door Webmaster op 11-02-2009, 00:05u

De Blauwneuzen zijn klaar voor de optocht!!! Na een ontstuimige week waarbij de webpagina verhuisd is, zijn de Blauwneuzen klaar voor carnaval.

Afgelopen weekeinde hadden de Blauwneuzen een druk weekeinde. De poppen zijn zaterdagmorgen opgehangen bij ondernemers in Rijen, 's middags hadden ze hun jaarlijkse sponsormiddag georganiseerd. Alle sponsors van de Blauwneuzen of diegene die ons willen sponsoren, waren weer uitgenodigd om naar onze creatie te komen kijken die bijna klaar is.

Na de sponsormiddag zijn ze nog met een kleine delegatie naar het Bouwersbal in de Maan geweest. Daar hebben ze de dag gezellig afgesloten met een heleboel feesten carnavalsvierders.

Dankzij de verhuizing van de website zijn de Blauwneuzen om hun foto's van dit jaar weer online te zetten. Jullie hadden er nog een paar te goed, en die staan er nu dan ook in. Met carnaval gaan de Blauwneuzen ervoor proberen te zorgen dat de foto's elke dag aangevuld worden.......

Prinsengala 2009

Gepost door Webmaster op 25-01-2009, 17:20u

Prinsengala 2009

Op zaterdag 24 januari zijn enkele Blauwneuzen naar het Prinsengala geweest. Dit is een feest wat georganiseerd wordt door de RCS zelf waar vele prinsen en bijbehorende kapellen uit de omtrek van Rijen naar toe komen.

Het was een geweldige avond die vooral in het teken stond van muziek van de kapellen. Het cafe voor en de zaal achter waren open, waar in het cafe de verplichte handelingen afgewerkt werden, waren de Blauwneuzen het meeste te vinden achter in de zaal. Er zijn vollop foto's gemaakt, maar he;laas hebben we geen ruimte meer op de huidige server, dus gaat de webmaster deze week de site verhuizen naar een plek waar meer ruimte is. Dan kunnen de foto's van de komende carnaval er wel op. 1 foto kan ik wel laten zien, en die staat bij dit artikel. De komende week zullen de foto's van het Prinsenbal dus wel op deze site verschijnen.

Filmpjes zijn er ook gemaakt, 1 van EMM die het hangijzerlied ten gehore brengt (Klik hier om deze te zien), en 1 van het einde van de avond waar Dakkapel de Neut een toegift speelt (Klik dan hier om dit filmpje te zien). Onze voorzitter heeft tijdens deze toegift ook laten zien dat hij nog steeds muzikale talenten bezit, en heeft meegespeeld met de slagwerkers.

Het schiet al goed op....

Gepost door Webmaster op 20-01-2009, 22:56u

Het schiet al goed op.... Na de 'winterperiode' met temperaturen diep onder nul waarbij de behanglijm moeite had om in vloeibare vorm te blijven, bleef het bier gelukkig wel in een drinkbare toestand. We zijn de moed gelukkig dus niet verloren, al is de bier voorraad aardig aan het slinken.

Nu de temperaturen weer op een normaal carnavals seizoen gemiddelde liggen, gaat het plakken ook weer vooruitstrevend. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien verloopt het plakken voorspoedig. We zijn al ruim op weg om de verschillende koppen die we op de wagen hebben, in het wit geplakt te hebben zodat we kunnen beginnen met schilderen. Jawel.........wit plakken..........dankzij een ruimgevige sponsor hebben we weer de beschikking over wit papier, en dus kunnen we weer door met plakken.

Zoals al aangegeven kunnen is de schildar van onze vereniging ook al bezig om de rest van de wagen te gaan schilderen. Er staat op de planning dat zaterdag 31 januari een deligatie van de RCS naar de wagen komt kijken, en de geruchten gaan dat er ook een hoog geplaatst persoon van de gemeente Rijen komt kijken naar onze wagen.........we zijn benieuwd wie dat zou kunnen zijn.....
Vorige pagina 1 Volgende pagina