Wat is het toch koud....

Gepost door Webmaster op 07-01-2009, 21:01u

Wat is het toch koud....

Als eerste de allerbeste wensen en een voorspoedig en carnavallesk 2009 toegewenst namens alle Blauwneuzen.

Dan nu het weer van de laatste tijd, dat wil niet echt mee werken om een beetje op te schieten met de wagen. De temperaturen zijn al enkele dagen ver onder 0, en dat is niet bevordelijk voor de behanglijm. Dat wordt dan 1 grote behanglijm-ijsklomp en aangezien we geen verwarming hebben in de schuur (het warmte kanon is helaas op een andere plek benodigd) vertraagd dat het plakken aanzienlijk.

Vandaar dat de behanglijm nu enkele dagen van de week op temperatuur mag komen bij 1 van de bouwers thuis. Dat werkt perfect, totdat de temperatuur op dinsdagavond 6 januari een dieptepunt bereikte van -10 graden Celcius. De vellekes papier die toen nog op de wagen aangebracht moesten worden, bleven niet plakken vanwege de behanglijm maar ze bevroren gewoon vast. Een nieuwe manier van plakken zullen we maar zeggen. Eens zien hoe de wagen eruit komt te zien als de temperatuur weer boven 0 komt. Zou hij dan ontdooien?????

Desalniettemin kun je aan de foto zien dat de Blauwneuzen toch niet stil hebben gezeten. De eerste van de twee torens op de wagens is al zover af, dat hij al in de verf staat. Het kan maar gedaan zijn, zeggen we maar. Toch moeten we nog genoeg doen de komende weken, dus bouwen we nog vollop verder, of het nu vriest of niet. Die wagen moet op carnavals dinsdag in de optocht meerijden.......